We kijken er al weken lang naar uit, maar eindelijk is het dan zo ver; Gamescom 2014 staat op het punt te beginnen! Dinsdag zullen enkele grote bedrijven al persconferenties geven, woensdag gaan de deuren van de beurs open voor de pers en vanaf donderdag mogen ook de consumenten naar binnen! De redactie van MediaBreak is natuurlijk ook van de partij – Jur, Ralph en Rutger zullen de komende week verslag doen van alles dat ze op de beurs zien en spelen. De redactieleden hebben een blik in hun glazen bol geworpen en vertellen je wat hun verwachtingen zijn.


42030-bezig-oogappels-2013-sly-cooper-thieves-in-timeRutger

Wat verwacht je?
Dit is mijn eerste jaar GamesCom, dus voor mij is de hele beleving nieuw. Ik weet dan ook niet precies wat ik moet verwachten, maar het zal ongetwijfeld een week zijn die volledig in het teken van games staat. En dat is natuurlijk altijd positief!

Waar hoop je op?
Exclusieve speelsessies en interviews met ontwikkelaars lijken me erg tof, en als het even kan een borreltje doen met enkele van mijn helden uit de gamesindustrie (keep on dreaming). Verder hoop ik dat Sly Cooper 5 en een Europese release voor Dragon Quest VII (3DS) aangekondigd worden, en dat we meer te zien krijgen van de nieuwe Gears of War.

Waar vrees je voor?
Ik heb van iedereen die naar GamesCom is gegaan, gehoord dat het een helse drukte is op de beursvloer. Er worden ieder jaar zoveel mensen toegelaten dat je als haringen in een ton zit. Ik vrees dus dat de rijen (voor de consumenten) ontzettend lang zullen zijn, en je komt niet naar Keulen om drie uur te wachten op een game!

 

super smash bros megaman marioJur:

Wat verwacht je?
Dit is niet mijn eerste GamesCom, maar wel de eerste als lid van de pers, dus ik ben enorm enthousiast om hands-on te gaan met de nieuwe Smash Bros. en Dying Light. Ik verwacht dat Sony tijdens de persconferentie aandacht gaat geven aan de Vita, Microsoft gaat details geven over de Kinect-loze Xbone en wat info over Halo Guardians.

Waar hoop je op?
Ik hoop echt op een geweldige Vita triple A titel, gameplay van Uncharted 4, Nintendo die details gaat onthullen over de interessante nieuwe Zelda, nieuwe characters in Mortal Kombat X en verder gigantische onthullingen van alle uitgevers.

Waar vrees je voor?
Dat Sony weer de fout ingaat en niets nieuws voor de Vita onthuld, en weer drie kwartier gaat lopen zeiken over Powers. Ook vrees ik voor de gigantisch lange rijen voor gameplay demo’s en de immense drukte van het event.

 

ps4-v-xboxone-221-610Jacko: 

Wat verwacht je?
Ik verwacht eigenlijk een hoop toffe dingen. De PlayStation 4 en Xbox One zijn nog maar net op de markt, en dus moeten Sony en Microsoft laten zien wat ze in huis hebben om gamer-zieltjes te winnen. Ik denk dan ook dat er op de persconferenties best interessante dingen gezegd kunnen worden (en misschien al een prijsverlaging voor de Xbox One?).

Waar hoop je op?
Aangezien ik zelf niet op de Gamescom zal zijn, hoop ik dat er een heleboel toffe aankondigingen gedaan worden. Daarnaast hoop ik dat we veel nieuwe beelden te zien krijgen van reeds aangekondigde games, en dat er – voor de redactie en andere bezoekers – heel wat games speelbaar zullen zijn!

Waar vrees je voor?
Op game-gebied vrees ik niet veel; ik denk dat uitgevers en ontwikkelaars wel weten dat het hier echt puur om games MOET gaan. Waar ik wel voor vrees is dat het ongelofelijk druk gaat worden, en dat er dus super lange rijen zullen zijn.

 

uncharted-4James:

Wat verwacht je?
Het is niet de eerste keer dat ik naar Gamescom ga, dus ik weet al aan wat ik me kan gaan verwachten; lange wachtrijen maar een super aangename sfeer. 
Tijdens de conferenties zullen we, eindelijk, te zien krijgen wat Bioware nu al een paar weken aan het teasen is.

Waar hoop je op?
Ik hoop, net als Jur, dat de Vita nog eens in de kijker word gesteld door middel van een paar broodnodige AAA-games. Verder hoop ik op een pak speelbare demo’s zoals The Division, Mad Max en Uncharted 4. Een man mag hopen, niet?

Waar vrees je voor?
Het enige waar ik voor vrees is dat er veel games niet speelbaar zullen zijn, zoals The Division, Watch_Dogs en Mad Max vorig jaar.

 

assassins_creed_unity-wideFeres:

Wat verwacht je?
De afgelopen drie jaar ben ik naar de Gamescom geweest, helaas sla ik de beurs dit jaar over. Elke jaar worden er op de dinsdag persconferenties gehouden van Sony en Electronic Arts. Dit jaar houdt ook Microsoft een persconferentie en daar kijk ik erg naar uit! Ik hoop veel goede games als Destiny, Assassin’s Creed Unity en Rogue, Sunset Overdrive, Halo en Far Cry 4 voorbij te zien komen tijdens de persconferenties. Van de beurs zelf verwacht ik dat het weer net als de voorgaande jaren, erg druk zal zijn met wachtrijen van minimaal anderhalf uur.

Waar hoop je op?
Dat de bezoekers weer vette goodies als t-shirts, Assassin’s Creed vlaggetjes, keycords, stickers en grote brede tassen in de wacht kunnen slepen en dat er genoeg vette livestream materiaal te vinden is op de Twitch kanalen van de grote uitgevers.

Waar vrees je voor?
Dat de rijen bij de ingang van de beurs en bij de stands net als elk jaar weer erg lang zijn. Op gamegebied vrees ik niet veel, aangezien de E3 van dit jaar vol zat met top games die dit najaar en volgend jaar verschijnen. Nu de nieuwe generatie consoles al een jaar actief is en bedrijven geleerd hebben van hun fouten, verwacht ik dat bedrijven niet snel de plank meer mis slaan.