Na een hele tijd uitgesteld te zijn geweest verschijnt Watch_Dogs eindelijk op 27 mei in de rekken. We willen dan ook graag even de tijd nemen om u een paar handige tips mee te geven.

Chicago is de eerste ‘slimme’ stad in de wereld van Watch_Dogs, bijna alle elektronica is hierdoor met elkaar verbonden en bij gevolg ook te hacken.
Al deze apparaten hebben een ander resultaat als je die hackt, we zetten er een paar op een rijtje.

Smatphones**

Net zoals in onze wereld heeft bijna iedereen een smartphone waar gevoelige informatie op staat, die informatie kan gaan over interesses tot de hoeveelheid geld op zijn of haar rekening heeft staan. Dat laatste kan je dan zelf doorsluizen naar jou eigen rekening, want geef toe, een hacker met een jeukende triggerfinger zijn kost geld.

Watch_Dogs_hack

Afluisteren

Alles waar een microfoon in zit kan gebruikt worden om gesprekken mee af te luisteren. Of het nu gesprekken zijn via de telefoon of man tegen man, er is geen privacy meer als Aiden in de buurt komt. Zo kan je informatie verkrijgen over je vijanden en dit dan ook tegen hen gebruiken.

Watch_dogs_afluisteren

Beveiligingscamera’s

Niks is zo vervelend als een man dat niet gezien wil worden gefilmd wordt. Ook dit is een potentieel probleem in Watch_Dogs, maar geen nood want ook deze vervelende apparaatjes kan je in jouw voordeel laten werken. Zo kan Aiden beveiligingscamera’s hacken om deze uit te zetten, beelden te wissen, bewerken of alles te downloaden om zo iemand aan de politie te signaleren.

Watch_Dogs_cam

Omgevingselementen naar je hand draaien

Ook de stadsomgeving kan je naar je hand zetten. Zoek je een ideale afleiding om voorbij lastige wachters te raken? Dan kan je verschillende omgevingselementen gebruiken om zo je vijand even af te leiden. Dit kunnen heftrucks zijn, maar ook reclamepanelen.

Watch_Dogs_omgeving

Wi-Fi hotspots

Wi-Fi hotspots zijn zeker ook aan te raden om te hacken, je kan er niet alleen mee binnen kijken in de huizen van je virtuele stadsgenoten, je kan ze zelfs beroven zonder je reputatie aan te tasten. Dit omdat je niet gezien kan worden als je hun rekeningen plundert.

Watch_Dogs_Wifi_HotspotWatch_Dogs_Wifi_Hotspot2

Person of Interest

Wie deze serie kent weet waarschijnlijk ook wat ik er mee bedoel. Aiden is danzij het hacken ook in staat om goede dingen te doen, zo kan je jouw smartphone gebruiken om misdaden te voorkomen of, als je een beetje een sadist bent, kan je de misdaden ook gewoon laten doorgaan. Eens je een misdaad hebt voorkomen kan je ook nog kiezen of je de misdadiger achterna gaat en een mogelijke loodvergiftiging geeft of hem gewoon laat lopen.

Watch_Dogs_inschatting

Het verkeer ontregelen

Op de baan kom je heel wat technologie tegen, alles is dan ook te hacken. Als je in een achtervolging terecht komt kan je dan ook je achtervolgers elimineren door alle lichten op groen te zetten en zo een ongeluk te veroorzaken. Als je echt in de problemen zit kan je ook nog altijd paaltjes uit de grond laten komen om zo voor goed van je achtervolgers verlost te zijn.

Watch_Dogs_verkeer

Nieuwsuitzendingen

Als je na het vakkundig afmaken van je concurrentie een acuut tekort hebt aan kogels of andere spullen, let je beter ook op de TV’s waar je gezicht op kan verschijnen. Winkeleigenaars zien namelijk liever geen gezochte personen over hun vloer komen en bellen dan ook meteen de politie.

Watch_dogs_tv

Let op voor indringers

In Watch_Dogs ben je zelf ook nooit veilig voor andere hackers. Die hackers zijn dan andere spelers die in jou spel komen. Als een andere speler je hackt dan krijg je een melding op jouw scherm, dan kan de zoektocht naar de indringer beginnen. Eens je die hebt gevonden kan je kiezen om die een lesje te leren en hem uit te schakelen, maar je kan je hacker ook laten lopen en die later, als je dat wil, zelf te gaan hacken. Jouw indringers zijn gekleed als een npc dus, als ze voorzichtig zijn, moeilijk te spotten.
Heb je liever niet dat anderen in jou spel komen, dan kan je dit simpelweg uitzetten in de menu’s van het spel.

Watch_Dogs_Indringer

Heb je zelf ook tips, opmerkingen of vragen? Stel ze gerust in de comments!