De Beta van Destiny was deze morgen afgesloten dus werd het tijd om onze indrukken te geven. Ikzelf ben niet echt een grote fan van RPGs maar ik heb de sprong gewaagd. Ik stelde me maar één vraag, is dit spel het waard om op 9 september in huis gehaald te worden. Na de beta te hebben gespeeld ben ik daar nog steeds niet echt zeker van. In deze special zal ik uitleggen waarom.
Let wel: dit zijn mijn meningen en ervaringen!

Installatie kon vlotter

Iedereen die al eens een spel heeft gedownload via PSN of Xbox Live weet dat eens het spel is gedownload, je het onmiddellijk kan spelen. Bij de Destiny Beta gaat het anders, je console haalt alleen een Installer van het netwerk, de overige 10.97GB moeten “in-game” worden gedownload hierdoor zit je een hele tijd te kijken op een slideshow met een teller die toont hoeveel je nog moet downloaden. Als de installatie liep zoals bij alle andere games, in de achtergrond, zou dit geen probleem zijn.

De start van een nieuw verhaal

Eens je voorbij de installatie bent kom je op een leuk CG-filmpje uit die je de ontdekking van The Traveler laat zien, tevens word de uitleg gegeven over de val van de Aarde zoals we het kennen. Na decennia van vrede, vooruitgang en geluk kwam The Darkness hier een eind aan maken. The Traveler en één stad op aarde hielden nauwelijks stand. Nu zijn we weer een paar decennia later en verschijn jij in het plaatje, jij speelt als een Guardian die krachten van The Traveler kan gebruiken. Opvallend is dat de geheimen van verre ruimtereizen net zoals in Mass Effect worden gevonden op Mars, toeval zeker?

In de beta kan je binnen 3 klassen een volledig bewerkbaar personage maken. Je kan kiezen uit Titan; een bruut die het vooral van close-quarter gevechten moet hebben, Hunter; een dodelijke sluipschutter dat beter niet te dicht komt bij zijn vijanden door een minder goede armor, tenslotte is er nog de Warlock; een klasse dat meer krachten van The Traveler kunnen benutten. Eens je je klasse hebt gekozen kan je het uiterlijk van je Guardian naar eigen smaak aanpassen.

Je kan zo zijn ras kiezen, huidskleur, geslacht en zo verder. De menu waarin dit gebeurd voelt heel afgewerkt aan, dus is de kans heel groot dat die ongewijzigd blijft voor het volledige spel, wat een goede zaak is. Nadat je personage volledig naar je eigen smaak is bewerkt kan het spel beginnen. Je personage word in een wrak van een auto wakker gemaakt door jouw Ghost, een handig hulpje voor  als je even niet meer weet wat te doen. Je Ghost vertelt je dat je in Old Russia bent, een dor landschap waar vroeger een gigantische Spaceport was maar nu grotendeels in handen van The Fallen, en dat je zo snel mogelijk een schip moet zien te vinden om naar de veilige stad (The City) te gaan.

Terwijl je naar beschutting loopt hoor je achter jou geschreeuw van The Fallen en weet je dat je niet veilig meer bent, gelukkig vind je al heel snel een futuristisch machinegeweer waarmee je jezelf kan verdedigen. Na een 30-tal Fallen te hebben neergemaaid en zelf 2 keer te hebben gestorven bereik ik eindelijk mijn schip en kan ik naar The City gaan.

The Tower

Eens je in The City bent aangekomen ben je vrij om te doen wat je wilt, al is het aangeraden om eerst te doen wat je Ghost je aanraadt zo krijg je armor en betere wapens cadeau. Daarna kan je The Tower volledig verkennen en andere spelers bekijken, er naar zwaaien en er zelfs mee dansen. The Tower dient als social hub waar je andere spelers leert kennen en waar je die dan aan je Fire-team kan toevoegen, met die personen kan je dan je verhaalmissies in co-op spelen. In The Toxer zijn er een groot aantal winkeltjes te vinden waar je jouw zuurverdiend geld kan omruilen tegen armor, wapens of cryptogrammen die je dan kan laten ontcijferen naar zeldzamere wapens of andere voorwerpen. In de hangar kan je nieuwe schepen en speerder-bikes kan kopen.

destiny1

Geen MMO

Destiny is een multiplayer game maar zeker geen MMO, de servers zijn gelimiteerd op 20 spelers. Aan de ene kant is dit heel jammer omdat de kaarten vrij groot zijn en je daardoor dus veel alleen bent, wat voor anderen dan weer een pluspunt is. Eens je level 4 bent kan je pas echt vrij verkennen, dit omdat de kaart gevuld is met Fallen die je anders levend verslinden. Dit level bereik je al na 2-3 missies, dus daar moet je niet wakker van liggen.

Ongekend Teamwerk

Hier was ik dan, eindelijk kon ik Old Russia vrij verkennen maar al bijna onmiddellijk stond ik oog in oog met 3 level 7 Fallen. Ik was zeker dat ik hier ging sneuvelen maar gelukkig kwamen er 3 andere Guardians mij redden, dit had ik in nog geen enkel ander spel meegemaakt. Even later deed ik ook mee aan een Raid, dit was een satelliet dat neergestort is dat je verschillende waves lang moet beschermen tegen The Fallen. Wat ik hier zag was geweldig; Hunters helemaal achteraan Fallen snipen, Titans vooraan om bruut geweld te gebruiken. Het was allemaal zo goed georganiseerd, iedereen hielp iedereen en zo hielden we stand. Het leek even dat ik terug in de tijd gegaan was toen Battlefield ook nog zo gespeeld werd.

The_City

Conclusie

Ik heb, tegen al mijn verwachtingen in, enorm genoten van de Destiny Beta. Het speelt lekker, ziet er heel goed uit. Toch ben ik nog niet zeker of ik het spel op 9 september in huis ga halen, maar dat is enkel omdat ik geen super fan ben van RPGs.
Als jij een fan bent van shooters of RPGs kan ik het je Destiny zeker aanraden.
Heb jij de Beta gespeeld? Wat vond jij er van? Laat het ons weten in de comments hieronder.

Destiny verschijnt op 9 september voor PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One en Xbox 360 in de rekken.