Voor veel mensen staat de jaarwisseling maar in het teken van één ding: vuurwerk! Jammer genoeg heeft dit zo ook zijn nadelen: het is koud buiten, vuurwerk kost een hoop geld en het kan bovendien gevaarlijk zijn. Je moet er niet aan denken om je handen eraf te blazen… Dan kan je immers niet meer gamen! Om jullie al deze ongemakken te besparen, hebben we een samenstelling van games gemaakt die een goed alternatief bieden.

Sierspektakel

Als jij fan bent van vuurpijlen met grootse boeketten, dan is de volgende game misschien wel iets voor jou. In Geometry Wars: Retro Evolved vliegen enorme, kleurrijke explosies over het scherm bij elke vijand die je in deze arcade shooter neerschiet. De game is al een aantal jaren oud (het was één van de eerste en best verkopende games die op Xbox Live Arcade verscheen) maar weet zich nog goed staande te houden. Het dure pijlenpakket van je buurman is niets vergeleken met het visuele spektakel dat Geometry Wars je biedt.

 

Is deze game je echter te druk, dan kan je ook Boom Boom Rocket proberen. Deze game komt ongeveer uit dezelfde periode, maar biedt totaal andere gameplay; het combineert ritmegameplay (zoals in Guitar Hero en Rock Band) met een vuurwerkshow. Door op de maat knoppencombinaties in te drukken, breng je vuurpijlen tot ontploffing die moderne remixes van klassieke stukken ten gehore brengen. Het klinkt misschien een beetje suf, maar als je jezelf wilt behoeden voor de epilepsieaanvallen die je ongetwijfeld zal krijgen van Geometry Wars, dan is dit een veilig alternatief.

Tienduizendklapper

Ben je echter meer van de harde knallen en grote explosies, dan is er een groot assortiment aan verwoestende games dat je kunt raadplegen. Series als Battlefield, Crysis en Red Faction staan bekend om hun grafische pracht en ze voorzien uitstekend in jouw verlangen naar destructie. In dit geval zeggen afbeeldingen meer dan woorden, dus kijk maar naar de enorme ontploffingen die hieronder plaatsvinden!

 

Zo, dat lijkt ons wel genoeg explosief vermaak om de laatste dag van 2013 mee door te komen. We mogen terugkijken op een jaar met mooie hoogtepunten; de nieuwe generatie consoles, de hoeveelheid topgames die dit jaar uitkwam, en natuurlijk de lancering van Mediabreak.nl en bijbehorende deelsites! Hopelijk wordt 2014 net zo awesome.

MediaBreak wenst je een heel prettige jaarwisseling. Tot volgend jaar!

####