De Summer Sales op Steam zijn weer achter de rug. Na die idioot lage prijzen die je daar tegenkomt (bijvoorbeeld Skyrim voor €3,74), is het altijd even schrikken als je weer moet wennen aan het normale prijskaartje. Nieuwe games gaan doorgaans voor €60 over de toonbank, maar is dat eigenlijk wel zo normaal? In CrewBreak reageert de redactie iedere vrijdag op een stelling, en deze week is dat:

Games zijn te duur

 

Jacko:

retail vs online

Lastige stelling, maar ik ben het hier deels mee eens. Zeker als je naar de digitale games kijkt, dan kosten deze gewoon veel te veel. Sterker nog: vaak betaal je voor een digitale game net zoveel als een fysieke game die je in de winkels koopt, en dat vind ik onzin.

Daarnaast zijn remakes vaak voor de volle mep in de (digitale) winkels te vinden. Als je kijkt wat je er voor terug krijgt, is dit vaak te weinig voor wat de remake toe te voegen heeft ten opzichte van de originele game. Uitgevers kunnen best wel wat minder rekenen voor een digitale game, en voor een remake.

 

Rutger:

#####

skyrim heroHet is maar net hoe je het bekijkt. Als je het gaat vergelijken met andere vormen van entertainment, dan valt de prijs van een game best wel mee. Voor een bioscoopbezoek of een dvd’tje ben je per uur vaak veel meer kwijt dan dat je voor een nieuwe game betaalt. Ik durf te wedden dat de meeste Skyrim-spelers zelfs voor minder dan €1 per uur gespeeld hebben, ook als ze de game full-price kochten.

Uiteindelijk moet je zelf de afweging maken; ben ik bereid de hoofdprijs te betalen voor dit spel, of wacht ik een half jaar en pik ik ‘m voor twee tientjes uit de budgetbak? De slimme gamer houdt de koopjes in de gaten. Gamen hoeft echt niet duur te zijn; drink ieder weekend een biertje minder in de kroeg, en je kan met dit opgespaarde geld elke maand een nieuwe indie game kopen bijvoorbeeld!

 

Wat vind jij?

Zijn games veel te duur en dienen de prijzen naar beneden te gaan? Of valt het wel mee en houd je genoeg geld over andere leuke dingen te doen? Laat het weten hieronder in de reacties! Volgende week vrijdag is er weer een nieuwe CrewBreak, tot dan!