De E3 komt steeds dichterbij; over anderhalve week begint eindelijk het grootste gamesspektakel van de wereld weer en krijgen we een hele hoop nieuwe spellen, trailers en info voor onze kiezen. In de aanloop naar het evenement hebben we op alle drie de Break-sites onze verwachtingen voor Sony, Microsoft en Nintendo uitgesproken. Hier op PlayStationBreak behandelen we de vraag:

Wat verwacht de redactie van Sony op de E3?

 

Rutger:

42030-bezig-oogappels-2013-sly-cooper-thieves-in-timeSony was de onbetwiste koning van de vorige E3 qua presentatie, wat ook zeker zijn invloed had op de verkopen van de PlayStation 4. Helaas werden niet alle beloftes waargemaakt (denk aan het uitstel van bijvoorbeeld DriveClub) en heeft het bedrijf dus nog geen vrijkaartjes voor een enthousiast publiek. Sony zal dan ook met een flinke sloot exclusieve PS4-games moeten komen om de twijfelaars over de streep te trekken. En ook de Vita moet niet vergeten worden!

Ik verwacht dat Sony Santa Monica, bekend van God of War, nog wel een nieuwe game zal onthullen. Het eerder genoemde DriveClub, Uncharted 4, The Order 1886 en The Last of Us Remastered zijn games die zeker gepresenteerd zullen worden. Velen hopen op Kingdom Hearts 3 en The Last Guardian, maar daar durf ik geen inschatting over te maken. Ik hoop dat Sony in ieder geval een aantal toffe “cartoony” spellen aankondigd. Sly Cooper en Ratchet & Clank zijn immers mijn grootste redenen om voor een Sony-console te gaan; kondigt Sony die games aan, dan ben ik direct om!

 

Jacko:

project morpheus virtual realityIk denk dat Sony de komende E3 vooral met veel toffe nieuwe games zal komen. De PlayStation 4 is – tot nu toe – erg succesvol en zowel gamers als de pers houden van de console. Het is nu aan Sony om veel toffe games voor de PlayStation 4 te (laten) ontwikkelen.

Denk aan sequels van bestaande franchises, zoals een Uncharted 4, maar ook aan totaal nieuwe franchises, zoals bijvoorbeeld een nieuwe game van ontwikkelaar Guerrilla Games. Daarnaast verwacht ik ook meer informatie over Project Morpheus te zien en horen.

 

James:

driveclubSony was vorig jaar de publiekslieveling op de E3 beurs, en ik denk dat ze deze status dit jaar nog willen behouden. De PlayStation 4 is enorm populair bij zowel gamer als pers, maar hij word ook meer en meer als “Lead-Platform” gebruikt bij vele game developers, dus is het nu aan Sony om daar tijdens hun conferentie op in te spelen.

Zelf verwacht ik dat we gameplay zullen zien van #DRIVECLUB, Uncharted 4 en de nieuwe Guerilla RPG. Sony Santa Monica zal, denk ik, een nieuwe God of War voorstellen. Ook hoop ik op nieuwe informatie over The Last Guardian en een PS4 release van Grand Theft Auto 5. Verder denk ik aan een prijsdaling voor zowel de PlayStation 3 als de Vita, maar ook aan een bundel met PlayStation 4 en PlayStation Vita.

 

Daniël:

The-Last-of-Us-Remastered-for-PS4-Out-on-June-20-Retailers-SayTijdens de E3 van 2013 deed Sony bijna alles goed, een strakke console werd geïntroduceerd en de prijs was ook nog eens € 100,- lager dan dat van de concurrent Microsoft. Daarom verwacht ik dat Sony weer verder gaat met waar het vorig jaar was gestopt. Ten eerste zal Playstation Now, de streaming-service die gepland staat voor aankomende zomer, onderdeel van de show worden. Echter zullen we betreft Playstation Now niets zien, wat we nog niet eerder hadden gezien. Betreft games is het eerste waar ik stiekem op hoop toch wel een sequel van The Last of Us. En als we dan toch bezig zijn, doe dan ook maar Uncharted 4, Gran Turismo 6 en een toffe game voor de Morpheus. De Playstation 3 en de PS Vita zullen, naar mijn verwachting, een prijsverlaging krijgen. Helaas verwacht ik niet dat er voor de PS Vita AAA-titels worden aangekondigd, er zullen enkel oude titels in een HD-sausje worden aangekondigd.

 

Erik:

Persona-4-art-5Kan Sony zijn conferentie van vorig jaar overtreffen? Nee. Helaas kunnen we dat nu al stellen. Dit wordt namelijk niet de E3 waarin we games gaan zien voor dit jaar. Er zijn zoveel titels uitgesteld tot 2015, dat we helaas ook dit jaar niet verder zullen komen dan enkele gameplaybeelden en teasers. Gaan we meer zien van de Morpheus? Misschien, maar reken er niet op. Wel verwacht ik enkele hoogtepunten zoals Project Beast (Demon’s Souls 2?) en misschien wel de terugkeer van Last Guardian voor de PS4. Maar wat kan mij dat allemaal schelen. Ik wil meer zien van Persona 5! Alsjeblieft?

 

Wat vind jij?

Wat denk jij dat Sony ons gaat bieden op de E3 van 2014? Ben je optimistisch of zie je het slecht in? Laat het weten in de reacties hieronder. Bekijk ook de CrewBreak-artikelen over Microsoft en Nintendo’s E3-presentaties op XboxBreak en NintendoBreak. Volgende week vrijdag is er weer een nieuwe Crewbreak, tot dan!