Watch Dogs komt op 27 mei uit en is één van de grootste releases van dit jaar. De verwachtingen zijn hooggespannen, maar zal de game die kunnen waarmaken? Wat verwacht de redactie van Ubisoft’s nieuwe klapper? In CrewBreak reageert de redactie iedere vrijdag op een stelling, en deze week is dat:

Watch Dogs wordt de topgame van 2014

 

Jur:

watch-dogs-4-750x421Het is nu nog een beetje vroeg om dit te zeggen, mede omdat de game nog uit moet komen en omdat er nog zoveel cools uit gaat komen. Games zoals The Witcher 3 en Tom Clancy’s The Division kunnen altijd Watch Dogs nog altijd overtreffen. Maar het lijkt er wel op dat Watch Dogs dé game van 2014 wordt, alleen al als het aan de hype van fans ligt. Maar er is nog altijd die one in a million chance dat Watch Dogs een slechte en buggy game wordt, al is dit natuurlijk niet te hopen.

 

Rutger:

WatchDogs1Ik denk niet dat Watch Dogs de topgame van 2014 wordt, en dat heeft alles te maken met de hype die om het spel gecreëerd is. De game is ontzettend populair en de verwachtingen daarom ook torenhoog. De game moet van erg goede huize komen om deze waar te kunnen maken.

Voor de launch heeft Ubisoft het echter al gepresteerd om fans teleur te stellen. De graphics op de consoles blijken namelijk minder goed dan in eerdere video’s werd getoond. Hierdoor staat Watch Dogs al één doelpunt achter vanaf het moment dat de game opgestart wordt. Door dit gematigde enthousiasme van veel spelers zullen andere oneffenheden voor hen eerder opvallen. Het wordt een lastige klus om deze spelers nog te overtuigen dat Watch Dogs dé topgame van het jaar is.

Over de kwaliteit van het spel durf ik niets te zeggen aangezien ik het nog niet gespeeld heb, maar aan gameplaybeelden en trailers zie ik dat het waarschijnlijk niet mijn cup of tea is. Ik zal me net als de hoofdpersoon Aiden Pearce gedragen; onopvallend aan de zijlijn staan en observeren, hoe de game door het publiek ontvangen wordt.

 

James:

WatchDogs2Ik denk dat het nu nog te vroeg is om al een game van het jaar te gaan aanduiden. Al denk ik wel dat het een van de beste games van het jaar gaat worden, zeker as je de previews van collega websites mag geloven.

Ja, Ubisoft heeft fans teleurgesteld met die eerste trailer na de lange stilte. Het zag er grafisch een pak minder goed uit dan de E3 demo van 2012, Ubisoft gaf dit dan ook toe. Al denk ik niet dat dit een al te grote impact heeft gehad want alle nieuwe trailers en gameplay video’s zien er geweldig goed en leuk uit.

De hype rond het spel is de laatste weken enorm, en ik denk niet dat dit zal gaan verminderen tot de game is de rekken ligt, en hierdoor zal de verkoop van het spel niet teleurstellen. Of het spel zelf goed genoeg zal zijn voor een “Game of the Year”-prijs, dat kunnen we maar binnen enkele weken weten. Al denk ik dat Watch_Dogs vrij hoog op het lijstje zal komen te staan.

 

Wat vind jij?

Wordt Watch Dogs een topgame, of gaat hij gruwelijk ten onder? Wat denk jij van de game, en ga jij hem kopen? We horen het graag van je in de reacties hieronder. Volgende week vrijdag is er weer een nieuwe CrewBreak, tot dan!