Jonathan Morin, de creative director van Watch Dogs, heeft in een interview met Eurogamer gepraat over een mogelijk vervolg op Watch Dogs. Dit is nog niet in de maak, maar mocht het er komen, dan zou de ontwikkelingstijd een stuk korter zou zijn dan bij het origineel.

“It’s certainly not going to be the same amount of time if we ever embark on such a journey. A big part of it was defining whatever Watch Dogs is. Once you have that starting point, then what becomes interesting is what players want more of – what comes next?”

Nu men het origineel eenmaal heeft, kan dat als basis voor toekomstige projecten gebruikt worden. Een voorbeeld van een serie die dat ook doet en die van dezelfde uitgever komt, is Assassin’s Creed. Inmiddels komt er elk jaar minstens één game in die serie uit; kunnen we dat ook met Watch Dogs verwachten? Volgens Morin zal het niet zo’n vaart nemen en wordt er na de launch van Watch Dogs pas gekeken of het maken van een vervolg binnen de mogelijkheden van de uitgever en de ontwikkelaar zou vallen.

“Especially with the delay we have just been really concentrating on getting it [the original Watch Dogs] launched. After that we’ll see where it goes – I think Ubisoft is showing more and more that they’re willing to take the time for it to be right.”