Omdat zombie-survival games nu enorm populair zijn door games zoals DayZ komt Sony nu ook met een eigen zombie-game. Ze brengen ons later dit jaar H1Z1, een gratis game die uitgaat komen op PC en PS4. Vandaag heeft SOE weer een lading gloednieuwe informatie vrijgegeven over de game.

-Invite-only kan op dit moment niet bevestigd worden, maar het wordt wel door de studio overwogen.
-Het bepalen van de serverregels wordt na verloop van tijd uitgebreid.
-Een voorbeeld voor het bepalen van de serverregels, is de mogelijkheid om het aantal militaire voertuigen in de server te verhogen of te verlagen.
-Voertuigen zoals auto’s zijn in het begin alleen third-person, maar dit kan veranderen in de loop van het ontwikkelproces.
-Wanneer je aan het lopen bent kun je kiezen voor zowel first-person als third-person perspectief.
-In H1Z1 speel je met duizenden spelers tegelijk in dezelfde wereld, dat is een van de aspecten waarop het verschilt met andere survival games zoals de meest bekende DayZ.H1Z1
-Spelers kunnen samenwerken om zo hun eigen dorpje of stad te bouwen.
-Er zit een economie in de game die wordt beïnvloed door het craftingsysteem.
-H1Z1 is een free-2-play game en er is niets dat je nodig hebt om te overleven dat geld gaat kosten. (Klein applausje hiervoor?)
-De zombies bevatten geen bovenatuurlijke krachten zoals we ze zagen in World War Z. Ze zijn dus gewoon traag en dom zoals we ze zien in The Walking Dead.
-De game heeft geen eigen valuta, maar dit kan worden veranderd.
-Vrouwelijke personages zijn in de Early Access nog niet speelbaar, maar die worden zo snel mogelijk toegevoegd.
-Of je in een zombie verandert als je wordt gedood door een zombie staat nog niet vast.

Klinkt interessant toch? Kijken jullie al erg uit naar H1Z1, blijven jullie trouw aan DayZ of ligt het hele zombie-survival genre jullie niet?