Shuhei Yoshida, baas van Sony Worldwide Studios, heeft in een interview met GamesIndustry gesproken over de balans tussen triple A-games en indie games. Zo was hij erg blij met de positieve response op LittleBigPlanet 3, ondanks dat dit niet een mlitaire shooter is (het meest mainstream genre van de afgelopen jaren).

Variatie en balans in het soort games dat je speelt, vindt Yoshida belangrijk. Hij zegt dan ook dat hij zich moeilijk kan inleven in gamers die enkel geïnteresseerd zijn in de triple A-games en al het andere maar niks vinden. Hierbij gaf hij zelfs nog een compliment aan Nintendo: “And the reaction to Nintendo’s games in general, or a game like Splatoon. If you look at the whole industry, and you consider Nintendo, I think the balance is actually better than past years.”

Yoshida benadrukte het belang en de kwaliteit van indie games, en het feit dat deze zo in opmars zijn. Vrijwel elke week verschijnt er wel een spel op PlayStation-platformen van onafhankelijke ontwikkelaars. Door hen op de E3 een grotere plek te hebben gegeven en verschillende indie games gratis te leveren bij PS Plus, hoopt Sony ze aan meer gamers te kunnen introduceren.