Op de CES heeft Sony haar streamingdienst PlayStation Now aangekondigd. Deze technologie maakt het mogelijk om nieuwe en oudere PlayStation-titels op verschillende apparaten direct af te spelen, mits deze met internet verbonden zijn. In eerste instantie zullen alleen de PS4, PS3 en PS Vita dit ondersteunen. Later wil Sony uitbreiden naar tablets, smartphones en haar eigen Bravia-tv’s om een zo groot mogelijke markt aan te spreken.

PS Now zal via Gaikai verlopen, een cloud-based streamingdienst die sinds 2012 in het bezit van Sony is. Door in te loggen met je account van Sony Entertainment Network, zal je voortgang uit het spel direct uit de cloud opgehaald worden zodat je snel verder kan. Speel je The Last of Us op de PlayStation 4 via de streamingdienst, maar eisen je vrouw of kinderen de tv op? Dan kan je binnen enkele minuten verder spelen op je Vita.

Sony is van plan meerdere betaalmogelijkheden aan te bieden. Zo kan je games per stuk huren, maar kan je ook een abonnement afsluiten om zo van een grote selectie titels te kunnen profiteren. De kosten hiervan zijn nog niet bekend.

PlayStation Now zal vanaf het einde van januari getest worden in de VS en zal in de zomer een daadwerkelijke release krijgen. Over Europa heeft Sony nog geen informatie gegeven, maar het is mogelijk dat de dienst hier iets later zal arriveren. Mocht er meer informatie vrijkomen, dan houden wij je uiteraard op de hoogte!