Naast alle games die Sony op de persconferentie op de Gamescom presenteerde, kwam het Japanse bedrijf ook met een nieuwe update voor de PlayStation 4. In de zogeheten Software Update 2.0 wil Sony het delen van games met anderen naar een hoger level brengen. Zo zal het met de update mogelijk zijn om alle video’s die je opneemt gelijk up te loaden naar YouTube toe.

De grootste verandering die de update met zich meebrengt is echter de Share Play-functie. Met deze functie is het mogelijk om een vriend uit te nodigen in een aparte sessie, zodat die met jou in co-op kan spelen. De uitgenodigde speler hoeft hier echter niet de game voor te bezitten. Het is zelfs ook mogelijk om de controle helemaal uit handen weg te geven, zodat een vriend van jou bijvoorbeeld vanuit zijn eigen huis een moeilijk stuk uit jouw game kan voltooien.

Het wordt even afwachten hoe dit in de praktijk gaat werken, moet de uitgenodigde speler niet ineens een game installeren voordat hij kan spelen? We zullen het zien in de herfst, want voor die periode staat de update gepland.