Wij weten ook niet hoe het development team van Sony het verzonnen heeft, maar het bedrijf heeft een sensor gepatenteerd die jouw speeksel analyseert. En nee, niet voor een tandenborstel, maar als toepassing voor gaming!

sony speeksel sensorEen gebruiker van NeoGAF ontdekte namelijk een patent uit 2012. Hierop heeft Sony een klein apparaatje vastgelegd die je achter je voortanden diende te plaatsen. Door de ingebouwde sensors kon het enzymen en hormonen in je speeksel registreren. Zo bepaalde het jouw gemoedstoestand (vrolijk, verdrietig, gefrustreerd) en hierop zouden games weer kunnen inspelen.

Dit was echter nog niet alles. Omdat menselijke emoties zo lastig te meten zijn, werden ook op het lichaam van de speler sensoren aangebracht om zoveel mogelijk te kunnen meten. Zo was er een vingerring die hartkloppen en bloeddruk kon vastleggen.

We weten nog niet zo goed wat we hiervan moeten denken. Enerzijds zou het gamen kunnen verreiken, maar iets zegt ons dat het toch een stuk beter is dat Sony uiteindelijk gewoon voor de PlayStation 4 met DualShock-controller is gegaan.