Sniper Elite III: Afrika is onlangs aangekondigd. De third-person snipergame speelt zich af in Afrika ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hij wordt ontwikkeld door Rebellion en zal ergens in 2014 uitkomen voor Xbox 360, Xbox One, PC en PlayStation 3 en 4.

De game zal een aantal vernieuwingen brengen aan de serie. De röntgen-killcams, waar de Sniper-serie om bekend staat, wordt uitgebreid; nu zie je niet alleen botten breken maar ook spieren en zenuwen scheuren. Tevens is het inwendige van voertuigen nu ook ontworpen, waardoor deze met dodelijke precisie te vernietigen zijn door bijvoorbeeld in de benzinetank te schieten. Tegenstanders kunnen nu stilletjes de nek omgedraaid worden door middel van close-quarter takedowns.

Verder brengt Sniper Elite III: Afrika ook een XP-systeem waarmee wapenaanpassingen en nieuwe uitrustingen kunnen worden vrijgespeeld. De levels zijn zo ontworpen dat ze op meerdere manieren te doorlopen zijn. Stealth en het tactisch wisselen van locatie zijn belangrijker geworden en de game krijgt zowel competitieve als coöperatieve multiplayer. Bekijk hieronder de gameplaybeelden waarin de ontwikkelaar toelichting geeft.