Sony is in samenwerking met Rainmaker Entertainment al bezig aan films van Heavenly Sword en Ratchet & Clank, maar aan dit lijstje kan nu ook een film van Sly Cooper toegevoegd worden. De dievenbende zal in 2016 op het witte doek verschijnen.

Beelden zeggen meer dan woorden, dus aanschouw hieronder de trailer. Opmerkelijk is dat de game een meer realistische stijl heeft dan in de cell-shaded games. Ook zijn de designs van de karakters duidelijk anders dan in de games, maar de stemacteurs zijn zo te horen nog hetzelfde.

 

De film zal geregisseerd worden door Kevin Munroe, die al eerder aan Teenage Mutant Ninja Turtles-producties werkte. Het verhaal zal ruwweg de gebeurtenissen uit het originele Sly Raccoon volgen, en zal draaien om hoe Sly ontdekte dat hij afstamt van een familie meesterdieven. Door samen met zijn vrienden Bentley en Murray de pagina’s van het familieboek te vinden, die over de wereld verspreid zijn, leert hij hier steeds meer over. Clockwerk, een mechanische en buitengewoon kwaadaardige vogel, is er echter op gebrand om de Cooper-familie uit te roeien.