Skylanders is een van de succesvolste franchises van de afgelopen generatie; er zijn miljoenen exemplaren van de game verkocht en de poppetjes zijn niet aan te slepen. Volgens Toys for Bob had Nintendo hier het alleenrecht op kunnen hebben, maar sloegen ze dit af. Dit blijkt uit interviews die IGN en Polygon met de ontwikkelaar hadden.

Toys for Bob zou namelijk een vroeg prototype van Skylanders hebben laten zien aan Nintendo of America. Na lang nadenken en concluderen dat ze nog nooit zoiets gezien hadden, werd er uiteindelijk besloten om geen exclusiviteitsdeal met de studio te sluiten.

“We have no idea why. Clearly, they have got properties well suited to this world. Why it is that they didn’t rush in here will probably haunt them for the rest of their days. Nintendo could have kicked Disney [Infinity’s] ass. If I was running Nintendo I would have jumped on this.”

Op 23 april houdt Activision een persconferentie waarbij het Skylanders-karakter Doom Stone wordt gereleased. Er wordt verwacht dat men op dit evenement ook de nieuwe Skylanders-game zal aankondigen, die deze herfst zou uitkomen.