Metal Gear Solid: Ground Zeroes verschijnt vandaag in Amerika en aanstaande vrijdag in Europa, voor PS3, PS4, Xbox 360 en Xbox One. De eerste reviews komen al binnen en zijn gematigd positief. Het grootste mankement lijkt het hoge prijskaartje te zijn en dit schiet ook bij fans in het verkeerde keelgat; waar het recensentengemiddelde op een 7,4 ligt volgens Metacritic, geeft het publiek maar een 3,9. Hieronder een greep uit de reviews (klik op de sitenaam om naar desbetreffende review te gaan):

Insidegamer: 8

“De open wereld geeft Metal Gear een nieuwe dimensie, die we heel graag verder uitgewerkt zien in The Phantom Pain.”

IGN Benelux: 8,5

“Laat je niet uit het veld slaan door de relatief korte missies, want dit is een stealth-game die je blijft herspelen.”

Budgetgaming: 7

“Was dit een preview dan was ik niets dan lovend over het aankomende avontuur geweest, maar als een retail game van 30 euro biedt MGGZ simpelweg niet genoeg om een hoge score te kunnen rechtvaardigen.”

Polygon: 5,5

“It’s staggeringly short and unsatisfying, feeling more like a cash grab than an honest-to-goodness installment in a beloved franchise.”

USGamer: 7

“Ground Zeroes is definitely fun while it lasts, and it offers an interesting taste of what is to come in Phantom Pain. As appetizers go, it’s terrific. Just don’t expect a full meal.

”