Het is misschien wel de grootste release van het jaar: Watch Dogs. De game heeft een grote mediacampagne gekregen en al twee jaar kijken we uit naar de game. Vandaag is de dag des oordeels; de game en zijn recensies komen uit. Op vergelijkingssite Metacritic krijgt de game gemiddeld een 8,2 en lijkt de gigantische verwachtingen net niet waar te maken. Hieronder een greep uit de Nederlandse en Engelse recensies (klik op de sitenaam om naar desbetreffende review te gaan):

Pixelcake:

“Watch Dogs is niet de game geworden die het in 2012 beloofde te zijn. Daarvoor kent het te veel kleine foutjes en is het simpelweg niet verfijnd genoeg. Maar wie daar voorbij kan kijken en de titel niet afrekent op de hoge hype, ontvangt een hele toffe ervaring.”

XGN: 8,5

“Watch Dogs is een ultiem hackersparadijs vol diepgang en kwaliteit. De game brengt weinig vernieuwing naar het open wereld genre, maar er zijn tal van waardevolle verbeteringen en toevoegingen.”

InsideGamer: 9

“Watch Dogs heeft zeker wat verbeterpunten (bijvoorbeeld de zijmissies), maar wat overblijft is een game die het onmogelijke flikt, en dat is het waarmaken van de torenhoge verwachtingen.”

IGN: 8,4

“Car chases aside, Watch Dogs is fundamentally very well made, and has more than enough unique ideas to make it a great and memorable open-world action game.”

GameSpot: 8

“Watch Dogs is a lushly produced and riotous game with an uncanny ability to push you from one task to the next, each of which is just as fun as the last.”