Trials Fusion ligt sinds 16 april in de digitale distributiekanalen van PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One en PC. Het was spannend hoe het derde deel in de serie zou verschillen ten opzichte van de vorige games. Het recensiegemiddelde ligt volgens vergelijkingssite Metacritic op een 8,0. Hieronder een greep uit de Nederlandse en Engelse recensies (klik op de sitenaam om naar desbetreffende review te gaan):

Eurogamer.nl: 7

“De verslavende tour de force langs gouden medailles en perfecte scores verandert dan in een frustrerende opgave vol revanches. Dat is niet voor iedereen weggelegd, maar geeft nu juist de fanatieke coureurs veel voldoening.”

Pixelcake: –

“Trials Fusion is een fantastische game geworden. De game begint makkelijk, maar de moeilijkheidsgraad schiet al snel omhoog en laat de gemiddelde gamer dan al snel zweten.”

XGN: 8

“Trials Fusion is een toffe game en een waardig vervolg op Trials Evolution. Elementen die al goed waren in zijn voorgangers, zoals de verslavende en tergende gameplay, zijn bewaard gebleven.”

X-One Magazine UK: 9

“Fun, frustrating and incredibly well designed, this is the perfect game to see you through the summer next-gen drought.”

Play UK: 8

“While the core gameplay is still excellent, stunt runs, upgradeable vehicles and connectivity with cash-hungry iOS release Trials Frontier all nudge Fusion further away from that classic, pure game of mastery where only player skill matters.”