Square Enix heeft vandaag Life is Strange onthuld, een nieuwe IP die gemaakt wordt door Remember Me ontwikkelaar, Dontnod Entertainment. De game wordt net als Telltale Games’ The Walking Dead en The Wolf Among Us, een episodische game waarvan om de tijd een nieuwe episode beschikbaar komt op Xbox Live en Playstation Network. De game maakt gebruikt van het vlindereffect, elke keuze die je maakt zal dus grote gevolgen hebben in de volgende aflevering.

Het verhaal
Max Caulfield is al vijf jaar niet meer in Arcadia Bay, Oregon geweest. Bij zijn thuiskomt ontdekt ze dat Rachel Amber, een mede-scholier, onder mysterieuze en nogal oncomfortabele omstandigheden vermist is geraakt. Wanneer Max de waarheid probeert the onderzoeken, herenigt hij zicht met een oude vriendin, Chloe, en plotseling maakt ze een verrassende ontdekking: Max heeft de kracht om de tijd terug te draaien.

Een releasedatum voor de eerste episode is nog niet aangekondigd, maar de game wordt tijdens de Gamescom wel aan de pers getoond, dus wellicht dat er deze week meer info komt. Life is Strange verschijnt op de Xbox 360, Xbox One, PS3, PS4 en PC.

Life_is_Strange_Basement Life_is_Strange_Chloe_gun Life_is_Strange_Max_concept_art Life_is_Strange_MaxandChloe_Car