Fergal Gara van Sony UK heeft in een interview met Eurogamer een aantal uitspraken gedaan over de PlayStation Vita. Volgens Gara heeft de handheld inmiddels zijn niche doelgroep gevonden – volgens hem worden gamers die op zoek zijn naar een “specialist device and specialist experience” tot de Vita aangetrokken. Waarschijnlijk doelt hij hiermee op de liefhebbers van indie games, welke volgens velen op de Vita hun ideale platform hebben gevonden.

Volgens Gara zouden de verkopen van de Vita ten opzichte van het vorige jaar gestegen zijn en vertoont de handheld al een tijdje een gezonde groei. De release van Minecraft voor de Vita zou een grote boost in de verkopen moeten betekenen.

“It does a damn good job, and therefore it trucks along quite nicely. There’s a perception that it’s fading away. I can absolutely assure you that that’s not happening. It’s proving remarkably resilient.”

Gezien de totale afwezigheid van de Vita op zowel de E3 als de Gamescom dit jaar, lijkt Sony het wel best te vinden dat de Vita een beetje voortkabbelt en teert op een indie game zo nu en dan. Wat denken jullie, dient Sony meer werk te maken van de Vita, of gaat het wel best met de handheld?