Playstation Now komt in 2015 naar Europa en inwoners van het Verenigd Koninkrijk kunnen als eerste aan de slag met de beta. Momenteel loopt er alleen in de Verenigde Staten een beta.

Playstation Now werd begin dit jaar op de CES aangekondigd. Met Playstation Now is het mogelijk om nieuwe en oudere Playstation games, direct op verschillende apparaten af te spelen als deze met het internet verbonden zijn. Aan het begin ondersteunen alleen de PS3, PS4 en PS Vita de streamingdienst, later wil Sony uitbreiden naar tablets, smartphones en haar eigen Bravia tv’s.

De streamingdienst zal via Gaikai verlopen. Gaikai is een cloud-based streamingdienst die sinds 2012 in het bezit van Sony is. Door met je Sony Entertainment Network account in te loggen, zal je voortgang uit het spel direct uit de cloud opgehaald worden zodat je snel verder kan. Speel je bijvoorbeeld Uncharted 3 op de Playstation 4 via de streamingdienst, maar wilt iemand anders de tv in de woonkamer gebruiken? Dan kan je binnen enkele minuten verder spelen op bijvoorbeeld je Playstation Vita.

Eerder kondigde Sony aan dat de Playstation TV vanaf 14 november verkrijgbaar is in Europa.

PS Now