De PlayStation 4 heeft er een nieuwe exclusieve game bij; Without Memory is zojuist onthuld op de site van ontwikkelaar Dinosaurum Games en zal in 2016 verschijnen. De game is gemaakt met de Unreal Engine 4 en wordt beschreven als een third person psychologische thriller, geïnspireerd door games als Heavy Rain en Beyond: Two Souls.

Op de site is een hoop concept art te vinden, maar jammer genoeg is de tekst enkel in het Russisch momenteel. Gelukkig hebben we Google Translate nog. Hoewel deze vertaling lang niet waterdicht is, denken we wel het volgende te weten:

  • Het verhaal draait om het meisje Anna dat wakker wordt in een bos. Ze heeft geheugenverlies en weet niet waar of wie ze is. De keuzes die in de game gemaakt worden, zullen zowel het verhaal als het personage zelf beïnvloeden.
  • De game zal gebruik maken van quick-time events, maar hoewel hier niet diep op wordt ingegaan zal het niet een gevalletje “druk op X om te winnen” zijn. Without Memory zal kleine puzzels en zijmissies bevatten en de touchpad van de DualShock 4-controller zal in conversaties gebruikt worden.
  • Hoewel de concept art er redelijk cartoony uitziet, zal de uiteindelijke game een meer realistische visuele stijl hebben.