Square Enix heeft de eerste details over een nieuwe game in de Hitman-serie bekendgemaakt. De voorlopig naamloze game zal zich in afspelen in een vroeg stadium van Agent 47’s carrière, waarbij hij ondersteund wordt door bekende figuren. De game zal verschijnen op PlayStation 4, Xbox One en PC. Een releasedatum is nog niet bekend.

Het spel moet teruggaan naar de kern van de Hitman-gameplay: het omleggen van vijanden door allerhande tools  te gebruiken. De kale killer zal hierbij weer de wereld over reizen om op exotische locaties keeltjes door te snijden. Deze levels zullen volgens de ontwikkelaar de grootste en meest gedetailleerde in de serie worden. Aangezien deze omgevingen non-lineair zijn, kan de speler zijn eigen route uitstippelen. Traditiegetrouw zullen checkpoints in de levels afwezig zijn.

De game zal draaien op de Glacier 2-engine, die eerder al werd gebruikt voor het in 2012 verschenen Hitman: Absolution. Eveneens zal de Contracts-mode terugkeren, waarmee spelers in bestaande levels eigen missies kunnen maken die vervolgens door andere spelers op de proef gesteld kunnen worden.