Op de Game Developers Conference heeft Ken Levine, de man achter BioShock en System Shock, bekendgemaakt dat zijn volgende project geen lineair verhaal zal bevatten. Hij vindt namelijk dat lineaire games vaak weinig waarde om te herspelen, en het zou een grens tussen de ontwikkelaar en de speler creëren door het gebrek aan invloed.

Toch opvallend om dit van hem te horen, aangezien de BioShock-games lineaire avonturen zijn die juist om hun verhaal geroemd worden. Levine sloot recentelijk zijn studio Irrational Games om met een klein team aan een nieuw project te werken.

Nu wil Levine een door het verhaal gedreven game maken waarbij de verhalende elementen non-lineair zijn en van invloed zijn op elkaar. Dit klinkt nogal abstract, maar het zou er min of meer op neerkomen dat je verschillende keuzes kan maken in het verhaal, die bepalen hoe het verhaal verder zal lopen. Hij geeft echter wel aan dat deze keuzes transparant zouden zijn om de speler niet te verwarren met een enorme hoeveelheid keuzes en uitkomsten.