Matt Stone, een van de bedenkers van South Park, heeft in interviews met The Guardian en Metro gereageerd op de censuur die te vinden is in de Europese consoleversies van de game. Hij ervaart dat er met twee maten wordt gemeten betreffende wat wel en niet kan op tv en in games.

“This is what you couldn’t see but for some reason the rest of the world could and we have no idea why. It’s not cool – it’s lame, ridiculous and stupid.”

De manier waarop ze de censuur in de game mochten brengen, vond Stone niet heel erg. Ze kregen hierbij de vrijheid om de censuur op humoristische wijze te brengen. Volgens hem ruïneerde het weglaten van deze scenes (in totaal 40 seconden aan gameplay) niet de hele game. Over de wat wel en niet mag op tv en in games, had Stone het volgende te zeggen:

“There is an interactiveness that makes it different. In movies and television you can do stuff that’s morally grey very easily, because you get to show consequences, you get to show reward, but in a video game there’s a reason why everything is a Nazi, zombie, or alien – these are pretty clear moral choices.

There are things that make people more uncomfortable in an interactive world, definitely. But that said, what we had in the game, we could have shown that on TV pretty easily, especially now.”

Dit roept bij ons echter weer nieuwe vragen op. Als de gecensureerde scenes zonder interactiviteit wel toegestaan zouden zijn, waarom zijn er dan niet filmpjes van de scenes als cutscenes in de game gestopt?