Een aantal medewerkers dat vroeger bij Vigil Games werkte, is een nieuwe studio begonnen onder de naam Gunfire Games. Het team van momenteel zeven man staat onder leiding van David Adams en bestaat uit voormalig projectleiders van Vigil, en is bezig om nog meer mensen aan te nemen.

Vigil Games was één van de slachtoffers van THQ’s faillisement in 2013. Zowel de studio als hun franchise Darksiders werd niet verkocht in de eerste veilingronde. Uiteindelijk ging Nordic Games er vandoor met de rechten op Darksiders en werd Vigil Games door Crytek omgevormd tot de Crytek USA-studio. Ze werkten het afgelopen jaar aan Hunt: Horrors of the Gilded Age. In een interview met Polygon gaf Adams aan dat het erg lastig was om dit project midden in de ontwikkeling los te laten.

Gunfire Games hoopt met de Darksiders-franchise verder te kunnen, en Nordic heeft aangegeven dat ze de rechten op de serie niet zullen uitbesteden aan een slechte ontwikkelaar. En wie kan nu beter het vervolg op Darksiders 2 maken dan de bedenkers van de serie? Voor de financiën is het slimmer om eerst een ander project aan te pakken en misschien als ondersteunende studio te functioneren voor andere games, om zo geld in het laatje te krijgen. Gunfire Games overweegt zijn opties op dit moment; hopelijk horen we snel meer nieuws!