Killzone: Shadow Fall is sinds de launch van de PlayStation 4 uit en krijgt binnenkort zijn eerste betaalde downloadable content. De Insurgent Pack zal in april voor €9,99 in de PSN Store te vinden zijn; voor Season Pass-houders is het pakket gratis. Maar wat krijg je precies?

  • De Insurgent-class. Deze nieuwe class begint met enkel een pistool en is dus erg kwetsbaar, maar heeft twee unieke abilities. Met Steal kan hij de wapens en abilities van gedode tegenstanders overnemen en met Hack kan hij vijandelijke installaties zoals turrets overnemen.
  • 3 nieuwe abilities: E-pulse emitter voor de Scout, Tactical Echo emitter voor de Support en Guard Drone voor de Assault.
  • 3 nieuwe wapens voor de Scout, Support en Assault: de M82, de L512 SMG Pistol en de Sta14 Rifle.
  • De Elite moeilijkheidsgraad, waarbij je met maar drie levens de campaign op Hard dient te voltooien.
  • Verder zijn er enkele kleinere toevoegingen gedaan, zoals nieuwe Collectibles, skins en trophies.

Naast deze betaalde DLC geeft Guerilla Games ook gratis DLC uit. De ontwikkelaar had namelijk beloofd dat alle multiplayer maps gratis zouden worden, en de eerste twee maps zijn onlangs online gekomen. Tevens is de multiplayer van Killzone: Shadow Fall tot 11 maart gratis uit te proberen zonder dat je hiervoor een PlayStation Plus-account nodig hebt.