De eerste versie van de PS Vita had een OLED-scherm, dat opviel dankzij de mooie heldere kleuren. Helaas werd bij de PS Vita 2000 ervoor gekozen om dit te vervangen door een goedkoper (maar kwalitatief zwakker) LCD-scherm. De Japanse ontwikkelaar Prototype heeft een speciaal filter gemaakt dat ervoor zorgt dat de kleuren op dit scherm weer even mooi worden als die van het OLED-scherm.

Er zijn bij dit filter drie standen: “No” heeft geen effect en is bedoeld voornamelijk bedoeld voor wanneer je via PS Vita TV naar je tv streamt. “Type A” is de stand die de kleuren dicht bij die van het OLED-scherm laat komen, en “Type B” doet hetzelfde maar verwijdert ook nog eens de gelige tint die standaard aanwezig is in het scherm van de PS Vita 2000.

Een erg handig softwaretrucje dus, die het spelen op je nieuwe PS Vita net iets aangenamer maakt. Helaas is het enkel beschikbaar in games van Prototype zelf, die voornamelijk op de Japanse markt gericht zijn. Laten we dus hopen dat Sony hier een voorbeeld aan neemt en de techniek in de systeemsoftware voor Europa zal implementeren!