Een zeer opmerkelijk gerucht deed ons de oren spitsen: Activision zou serieuze plannen hebben om Take-Two, de uitgever van onder andere GTA, over te nemen.

Beide bedrijven zijn giganten in de gamesindustrie; Activision is namelijk al in het bezit van Blizzard (World of Warcraft), Bungie (Destiny) en verschillende ontwikkelaars die de Call of Duty-serie maken. Take-Two heeft daarentegen GTA, misschien wel de gameserie met de grootste status ooit, en andere Rockstar-titels, evenals Borderlands en BioShock.

De reden voor een geplande overname zou met films te maken hebben. Zowel Activision als Take-Two zouden graag hun succesvolle games naar het witte doek brengen, en Activision schijnt diepe connecties met Hollywood te hebben en misschien zelfs te werken aan een interne filmstudio. Indien GTA een verfilming zou krijgen, wil Rockstar de volledige controle over het project om kwaliteit te garanderen.

De baas van Rockstar zou tevens goede relaties hebben met Blizzard, onderdeel van Activision. Dit zou de brug vormen voor een eventuele samenwerking of misschien zelfs overname.

Dit viel allemaal te concluderen uit een verslag dat marktanalist Mike Hickey schreef. Hij noemt het overnemen van Take-Two voor Activision een “no-brainer”, gezien de sterke franchises en ontwikkelaars die het dan binnenhaalt.

Mocht Activision daadwerkelijk Take-Two willen opkopen, dan moeten ze wel een heel flinke zak geld op tafel leggen. In 2008 bood EA al 2 miljard dollar voor Take-Two, maar dit bod werd afgeslagen door de bazen van Take-Two.

Het blijven echter geruchten, dus wellicht blijkt dit alles niets meer dan speculatie. We houden je op de hoogte!