Hoewel ontwikkelaar Gearbox niet bezig is met Borderlands 3, zitten de werknemers zeker niet uit hun neus te eten. Er wordt namelijk hard gewerkt aan een aantal games; sommige uit bekende franchises en sommige compleet nieuwe ideeën.

furious_4_large

Ten eerste Furious Four, een game die oorspronkelijk als Brothers in Arms-game werd aangekondigd maar even later van de radar verdween. Gearbox-CEO Randy Pitchford geeft aan dat men terug naar de tekentafel is gegaan en dat bij het nieuwe concept de Brothers in Arms-merknaam is komen te vervallen. De hernieuwde Furious Four zou te weinig raakvlakken met die serie meer hebben, iets waar het eerste concept ook al kritiek op kreeg. Meer info kon hij nog niet geven, maar die zal hopelijk snel volgen.

In de Brothers in Arms-serie is tevens een nieuw deel in de maak, maar ook hierover werd nog niets gezegd. Daarnaast zijn remakes van de RTS-games Homeworld 1 en 2 in de maak en er wordt gewerkt aan een compleet nieuwe game binnen die serie, genaamd Homeworld: Shipbreakers. Ten slotte zijn er ook nog twee onaangekondigde, compleet nieuwe IP’s in de maak, maar daarover weten we nog niets.