FIFA 14 krijgt binnenkort een gratis update voor de populaire Ultimate Team-mode. De World Cup-update voegt een aparte mode binnen FIFA Ultimate Team toe en geeft de speler 32 landelijke teams die dit jaar op het WK strijden om de overwinning.

Daarnaast heeft het menu een Braziliaanse make-over gekregen en wordt er gespeeld met de officiële Adidas Brazuca WK-bal gespeeld. De teams hebben hun landelijke tenues aan en het Estadio do Marcana stadion is toegevoegd aan de speelbare locaties.

Spelers kunnen zowel online als singleplayer het toernooi meemaken (inclusief de groepsfase en knockout matches). Door wedstrijden te winnen, verdien je in-game geld om te besteden aan kaartenpakjes. Er zullen speciale FIFA World Cup kaartenpakjes beschikbaar zijn waarmee men nieuwe spelers kan rekruteren in de World Cup-mode. Bij ieder van deze pakjes wordt tevens een Gold Pack voor in de traditionele Ultimate Team-mode geleverd, aangezien de WK-kaarten niet tellen in die mode.

De FIFA 14 Ultimate Team: World Cup update is vanaf 29 mei gratis verkrijgbaar voor PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One, Xbox 360 en PC.