Sony’s presentatie op de Gamescom begon met een drietal grote titels (namelijk The Order 1886, LittleBigPlanet 3 en Bloodborne), maar al snel ging men over op de indie games, die in grote getallen aanwezig waren. PlayStation heeft een hoop onafhankelijke ontwikkelaars achter zich staan met de meest bizarre projecten. Hieronder lichten we er een aantal uit, inclusief trailer.

 

The Tomorrow Children – toen wij de trailer zagen in de persconferentie, gonsde er één woord door ons hoofd: “WTF?!” Vladimir Putin als reus waar binnenin scoutingmeisjes als mijnwerkers werken… We gaan het niet eens proberen uit te leggen. Bekijk het zelf maar.

http://youtu.be/NP3MUlPHwHo

 

The Vanishing of Ethan Carter – deze game deed in eerste instantie aan Murdered: Soul Suspect denken, maar we konden niet veel meer uit de trailer opmaken. Ook aanvullende uitleg van Sony ontbrak; trek dus zelf maar je conclusies.

 

Volume – Old-school stealth game van de maker van Thomas Was Alone. Er werd beweerd dat het gebaseerd was op Robin Hood, maar daarvan zagen we vrij weinig terug door de kernachtige polygonenstijl.

 

Hollowpoint – een side-scrolling shooter die soms de diepte in leek te duiken. Veel kogels, veel hectiek, veel fun.

 

Runemaster – maakte goede indruk met de eerste scenes, die qua animatiestijl een beetje deden denken aan The Banner Saga. Runemaster is een turn-based strategy game met een verhaal dat uniek is voor elke speler, zo belooft ontwikkelaar Paradox Entertainment.

 

Alien Nation – Housemarque, de makers van Resogun, komen met een vervolg op hun game Dead Nation. Alien Nation is wederom een hectische twin-stick shooter waarin parasietaliens een grote dreiging vormen.

http://youtu.be/ZLjZXR-8Rdc

 

Rime – de positieve verrassing en mooie afsluiter van Sony’s indie parade. Tijdens het kijken vergeleken we hem al met titels als The Legend of Zelda: The Wind Waker, Journey en ICO, maar Rime lijkt een mooi eigen verhaal te worden dat er bovendien uitziet als een prachtige tekenfilm. Een van de interessantste titels van Sony’s presentatie.