The Playroom is een vooraf geïnstalleerde applicatie voor de PlayStation 4 waarbij spelers door middel van de camera augmented reality-games kunnen spelen. De beelden hiervan zijn vervolgens te delen met de rest van de wereld. Dit klinkt misschien heel onschuldig, maar het wordt soms voor heel andere dingen gebruikt!

Zo bleek afgelopen maandag, toen een stel een flinke vrijpartij hield voor het oog van de camera van de PlayStation 4, met meer dan duizend toeschouwers. Nu lijken de namen Playroom en Playboy wel op elkaar, maar dit soort voorstellingen was nou ook weer niet de bedoeling van Sony toen ze de applicatie maakten. The Playroom vereist na registratie geen leeftijdsverificatie en Sony past geen censuur toe op de door gebruikers gecreëerde content.

The Playroom is al eerder in opspraak geweest. In 2013 liet een man de borsten van zijn bewusteloze vrouw zien via de applicatie. Twitch heeft The Playroom-content twee weken na release gebanned van haar streamngdienst vanwege de vele streams die niets met games te maken hadden.