De geruchten rond de nieuwe Batman-game werden steeds sterker en vandaag werden ze dan eindelijk bevestigd door GameInformer. Batman: Arkham Knight zal de laatste game in de Arkham-reeks worden en wordt gemaakt door Rocksteady. Deze ontwikkelaar was verantwoordelijk voor de eerste twee delen in de serie, Arkham Asylum en Arkham City.

De grootste vernieuwing is dat de speler de mogelijkheid heeft om de Batmobile te besturen. Met het zwarte voertuig kan je door de straten van een volledig nieuw Gotham City rijden, dat vele malen groter is dan Arkham City.

 

Het verhaal speelt zich een jaar na de gebeurtenissen uit Arkham City af en bekende villains als Scarecrow, Penguin, Two-Face, Harley Quinn en vele anderen zullen hun opwachting maken. Opvallend is dat Rocksteady haar eigen slechterik heeft ontworpen; jammer genoeg is er nog niet meer bekend dan dat deze de uiterste test voor Batman zal worden.

Batman: Arkham Knight komt dit jaar uit voor PlayStation 4, Xbox One en PC; een precieze releasedatum is nog niet gegeven. Meer informatie over de game zal binnenkort volgen. We houden je op de hoogte!