Middels een fraaie trailer is Metro Redux vandaag officieel aangekondigd door ontwikkelaar 4A Games en uitgever Deep Silver! Het is een remake van Metro 2033 en Metro: Last Light, waarbij zowel de graphics als de gampelay een flinke update hebben gekregen. Bekijk hieronder de nieuwe info en beelden!

  • In Metro Redux-bundel vind je zowel Metro 2033 als Metro: Last Light. De bundel krijgt een fysieke uitgave voor €39,99, maar de geremasterde games zijn ook individueel aan te schaffen voor €19,99. De games komen deze zomer uit.
  • Metro 2033 is compleet opnieuw gebouwd in de 4A Engine en kent nu de grafische en gameplayverbeteringen die we vorig jaar in het indrukwekkende Metro: Last Light aantroffen.
  • Bijna alles lijkt verbeterd te zijn: gevechten, stealthmechanieken, controls, AI, wapenmodificatie, karaktermodellen, animaties, licht- en rookeffecten, destructie en nog veel meer! Verwacht dus een hele nieuwe ervaring.

Metro-2033-Redux-Announce-1 Metro-LL-Redux-Announce-2

 

  • Ook Metro: Last Light heeft een grafische face-lift gekregen, maar hierbij zijn de veranderingen minder groot omdat de game nog erg recent is. Tevens zijn er een paar kleine gameplaytoevoegingen gedaan.
  • Er worden twee nieuwe spelstanden geïntroduceerd: Survival en Spartan. Survival maakt het de speler lastiger doordat de middelen schaars zijn en de vijanden dodelijker, terwijl Spartan juist draait om de actie; in deze mode zijn de aanvallen krachtiger en de munitie in overvloed aanwezig.
  • In Ranger Mode wordt de moeilijkheidsgraad naar niveautje hardcore gedraaid en ontbreekt de HUD (display waarin leven, ammo e.d. weergeven wordt). Alleen voor de echte bikkels dus.

metro redux all covers Metro-2033-Redux-Announce-3 Metro-LL-Redux-Announce-3 Metro-2033-Redux-Announce-2 Metro-LL-Redux-Announce-1